Píšeš že vrtuľu máš robenú, zrejme kovovú? Ja som zatiaľ skúšal len plastové, Robbe - neviem či vydržia, no našťastie nie sú príliš drahé. Keď som skúšal "Robbe 3-listú pre kort nozzle" 60mm, som sa rozhodol napájať všetko 6V olovom - aj tak sa to nedalo udržať rukou a pri plnom výkone prúd liezol cez 30A. Potom som po poopravení na fóre, skúsil obyčajnú Robbe 4-listú, a to je úplne niečo iné, asi by sa dalo točiť ju rýchlejšie - to uvidím až na skutočnej vode.
Nerád by som ale, aby to vyzeralo na vode neprirodzene a hračkovito - napríklad tu je video Puerto de Bilbao s 400W outrunnerom, a nevyzerá podľa mňa dobre.
- je tam aj stavba, ja myslím pohyb vo vode cca od 4:20 . Potom tam dal pohon slabší a asi to bola zmena k lepšiemu.
http://www.youtube.com/watch?v=u4z-KFdyf1g
K tomu nastaveniu regulátora - nastavoval som len tlačidlom, ale je to dosť jasné a normálne k chybe nemá prečo dôjsť.
Aký používaš režim? ten druhý, "forward w/reverse", alebo tretí?
Ak je v režime, kde po prvom prechode nulou plynu začne regl len brzdiť, a spätný chod je až pri druhom prechode na spiatočku, dá sa regl nastaviť na jemné brzdenie, to je v poriadku. Zároveň sa dá nastaviť v nulovej polohe plynu aj žiadne brzdenie, prípadne tiež jemné.
Ale písalo sa niekde že je pre TT potrebné aby pohon reagoval aj na spiatočku hneď, bez potreby brzdiť a vracať páku do neutrálu či čakať, a preto by sa ponúkal mód "rock crawler" kde sa spätný chod spúšťa hneď.
Pre ten mód však regulátor zaberie opačným smerom hneď ako páka plynu prejde na spätný chod, aj keď sa motor ešte točí dopredu - to je riadny "sek". V návode striktne požadujú nastaviť tvrdú brzdu, a dokonca aj maximálne brzdenie pre nulový plyn. To je tiež poriadne tvrdé.
"blbuvzdorné" nastavenie, keby človek chcel loď požičať nejakým deťom, by muselo byť v režime kedy spätný chod regl pustí až na druhý prechod páky plynu.
Možno mám staršiu verziu firmware v regli? Vraj sa pomocou toho nastavovadla čo nemám, dá upgradnúť, cez PC.
Priznám sa že som čakal že regl plynule dobrzdí silou podľa polohy páky, a podľa nastavenia rozbehu sa plynule pohne - mám TMM35CB+ ktorý to tak robí, a to je starý regl pre komutátorové motory ktorý otáčanie motora sledovať normálne nepotrebuje (na rozdiel od strieďáku, ktorý polohu motora predsa vyhodnocuje).