MartinU napsal:No jé, koukám že se tu polemizuje o něčem co mi nedává moc smysl před lety myslím v roce 1998 či později jsem si nechal modernizovat u CETA vysílač modela 27MHZ na 35MHZ je to s krystaly, takže nechápu jak bych mohl někoho s touto vysílačkou ohrozit jelikož můžu mít jiný kmitočet signálu....
To bych teď kvůli frekvenci musel vysílač vyhodit a koupit nový?
Tady se nepolemizuje, tady se osvětluje zákonná úprava používání vysílacího zařízení.
Takže pro Tebe platí:
- pokud bys jej používal pro letadla, je to OK. Pro lodě a auta je to nepovolené
- CETO není mezi homologovanými vysílači už mnoho let a tedy je jeho použití nedovolené
a bez ohledu na to, že minimálně v jednom, ale nejspíš v obou bodech překračuješ platnou legislativu a za její překročení hrozí tučné pokuty (až do 200 000 kč), tento vysílač bych dal na poličku a koupil něco nového.
- vysílač splňující legislativu srovnatelného komfortu jako CETO (tedy kromě trimů nic....) seženeš i pod 1000Kč
- bude menší, lehčí, spolehlivější...
- CETO už v době svého vzniku nebyl žáden zázrak... po těch letech, kdy kondenzátory budou vyschlé, cívky hnuté to bude spíš rušička. Zažil jsem takovou MODELU (totéž co CETO) co rušila nejen okolní kanály ale i jiná pásma!!!!!! (byla na 35MHz [nekomentuj to...] a rušila 92kanál na 40MHz tedy nejvzdálenější možný kanál...!!!)
A jiného ohrozit můžeš právě tím, že se Ti povede zapnout vysílačku a budeš mít stejný krystal jako někdo jiný. Kanálů není moc a pravděpodobnot tohoto je dost vysoká.