Téma: MoNaKo - dotazy ke stavbě
Dobrý den,
doteď jsem se víceméně zabýval RC letadýlkama, ale loď je mým snem už dlouho
. Proto jsem se poté co jsem narazil na stránky MoNaKo a na návod ke stavbě remorkéru MoNaKo rozhodl že si ho postavím, ale měl bych pár otázek.
Kostru jsem se rozhodl udělat z 4mm překližky (né z tácku) a obšívku trupu z dvojky balzy (Inspiroval jsem se fotkama jednoho Monaka v registru). A hned mám první otázku.
1) Čím lepit obšívku ke kostře? Dal by se použít kanagom, tak jako je použítý při polepování kartónem?
2) Jak obšívku lepit. Nějaké tipy, rady?
Palubu bych vyřezal z 2 nebo 3mm překližky.
3) Jak pak upravit povrch na ni? Taky přelaminovat? Nebo něčím nalakovat?
Dále jsem si našel tady na fóru nějaké témata k povrchové úpravě a z toho co jsem se dočet bude nejlepší trup olaminovat. A k tomu bych se chtěl teda zeptat.
3)Jakou tkaninu použit k laminování.
4)Jakou pryskyřicí laminovat? Bude stačit epoxy 1200 nebo je třeba něco speciálního?
5)Jak musím trup upravit před laminováním? Podle toho co jsem četl bude nejlěpší vnitřek trupu vytřít zředěným epoxidem, zvenku trup vykytovat, vybrousit a olaminovat. Bude třeba balzu zvenku před kytováním nalakovat záponovým lakem?
6) Laminat se pak už rovnou stříka barvou, nebo je třeba ještě nějaký základ? Jaké barvy je nejvhodnější použít? Nejlépe ve spreji.
Pohon bych nechal tak jak se se speed 400. Ale k řízení bych chtěl použít otočnou kortyho dýzu viz.
7)Bude loď s tímhle otáčet, nebo je lepší pevná dýza s kormidlem. A jaky je nejvhodnější šroub do otočné dýzy?
Co jsem četl tak nejlepší volbou je regulátor dsys a napájet 6v olověným akumulátorem.
8) Je lepší použít 10A verzi nebo hned koupit 20 nebo 30A s výhledem na použití v budoucnu?
9) 4 Ah akumulátor váží 0.8 kg a 7 Ah 1.8 kg. Unese loď těžší akumulátor, nebo už by to bylo moc?
Je toho trochu víc, ale nerad bych aby se mi loď po spuštění na vodu rozlepila nebo utopila, tak se radši ptám
Rád bych se pak přijel podívat nebo možna i zúčastnit nějaké soutěže v tug towingu.
Předem děkuji za všechny odpovědi.