Téma: Cena parného stroja
Márne som sa dnes preháňal po nete a hľadal, kto a za čo predáva modelový parný stroj vhodný do lode, napr. dĺžky 70 cm.
Nič som nenašiel.
Prosím "znalých" o informáciu.
|
Diskutujte s námi nejen o lodních modelech |
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
MoNaKo DF » Parní stroje a parníky » Cena parného stroja
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Márne som sa dnes preháňal po nete a hľadal, kto a za čo predáva modelový parný stroj vhodný do lode, napr. dĺžky 70 cm.
Nič som nenašiel.
Prosím "znalých" o informáciu.
Problém je v tom, že nabídka na našem území není příliš pestrá. Uvedu odkazy na vše, co mě napadá:
Pavel Jakoubek prodává parník Jirka a k němu samostatně strojovnu:
http://www.parnistroje.cz/rampar.htm
Další možností jsou produkty firmy Wilesco:
http://www.fdhs.cz/shop/catalog/index.p … 1aed613935
Pak se u nás dá sehnat ještě pár dosti drahých strojků od Graupnera a tím asi nabídka komerčních produktů končí.
Na zakázku strojky vyrábí pan Jiroušek z Prahy, s panem Voráčkem se též dá domluvit. Cenu si netroufám odhadovat.
Situaci na Slovensku neznám, ale s ohledem na to, že jsem o parníkářích na Slovensku doposud nic neslyšel, tak to asi lepší nebude.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.Na Lánské louži jezdil Ota Křen s parním strojkem , který popisoval Ivan Hořejší v jednom čísle RC Revue. Je poslán z USA a na naše přijde asi na 2000 Kč, podle kursu dolaru.
Já také dělám strojky.Komponenty si nechávám nařezat a ostatní si dodělávám sám.Dělám i kotle.
Na Lánské louži jezdil Ota Křen s parním strojkem , který popisoval Ivan Hořejší v jednom čísle RC Revue. Je poslán z USA a na naše přijde asi na 2000 Kč, podle kursu dolaru.
Ano, i tato verze je možná. Už jsem zkontaktoval Ivana. Takže je to tento stroj:
http://cgi.ebay.com/Live-Steam-Engine-M … 518cb82066
A kdo nehoví obchodování se zahraničím, tak může použít zprostředkovatele (za cca 10% provizi):
www.cz-bay.cz - u nás
www.sk-ebay.sk - na Slovensku
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.Klasickým (kvalitním a relativně drahým) výrobcem je firma Regner z Aurachu: http://www.regner-dampftechnik.de/index.php
Otevři jejich katalog z titulní strany.
U nás ji "zastupuje" firma http://www.drah-servis.cz, ale pan Šiler je spíš na vláčky...
Radaek
Pan Regner (kartonistův odkaz)vyrábí vysokou kvalitu.Objednal si u něj parostrojek od nás Ivan Kreuter,přinesl nám to ukázat na OV,...vše detailně v sáčcích a v rozsypu s kvalitním návodem.Cena v rozsypu je výrazně nižší,....docela mě navnadily.
Pan Regner (kartonistův odkaz)vyrábí vysokou kvalitu.Objednal si u něj parostrojek od nás Ivan Kreuter,přinesl nám to ukázat na OV,...vše detailně v sáčcích a v rozsypu s kvalitním návodem.Cena v rozsypu je výrazně nižší,....docela mě navnadily.
Ahoj Přemo
můžeš prosím odkaz který je to strojek a upřesnit co je nižší cena
dík Milan
Regner nemá jednotlivé položky na webu, jen speciální katalog. (nedje tisknout)
Mám teda koupenou papírovou verzi, ale 2008/2009.
Takže prosím o odkaz na stránku v el. katalogu anebo jméno strojku. A ceny by mě taky zajímaly, zvláště pokud se liší od katalogových.
Radek
Viděl jsem jen papírovou verzi katalogu,přesný typ si nepamatuji,ale Ivan chtěl ten nejsilnější do lodě,....cena cca 400-600e,zkusím zjistit detailněji ![]()
No on je dodělaný.Jinak ty komponenty jako je pojistný ventil, manometr a vodoznak si dělají chlapi sami.Pokud bys měl zájem můžu i to dodat, jen třeba malý manometr stojí 550,-.Za kotel který je na obrázku si účtuji 3000,-.Je celý nerezový
No on je dodělaný.Jinak ty komponenty jako je pojistný ventil, manometr a vodoznak si dělají chlapi sami.Pokud bys měl zájem můžu i to dodat, jen třeba malý manometr stojí 550,-.Za kotel který je na obrázku si účtuji 3000,-.Je celý nerezový
jaký je důvod dělat kotel z nerezu? Pokud vím, tak nerez má dost špatnou tepelnou vodivost....
Pepa Darvaš napsal:No on je dodělaný.Jinak ty komponenty jako je pojistný ventil, manometr a vodoznak si dělají chlapi sami.Pokud bys měl zájem můžu i to dodat, jen třeba malý manometr stojí 550,-.Za kotel který je na obrázku si účtuji 3000,-.Je celý nerezový
jaký je důvod dělat kotel z nerezu? Pokud vím, tak nerez má dost špatnou tepelnou vodivost....
Tak na tohle jsem se také chtěl zeptat...
Zdenek
no třeba se počítá s budoucím indukčním ohřevem ![]()
Výhody a nevýhody nechám na odbornících,já to dělám proto, že k tomu mám lepší přístup.Nerezové trubky kupuji v Matzezexu v Hradci Králové.Když někdo chce kotel z mědi, musím jet do Holešovic a udělat zásobu.Zrovna tam příští týden jedu.Jinak nerezový kotel má nevýhodu ,že se déle roztápí,o dalších nevím.Je svařený volframovou jehlou tak se určitě nemůže stát, že i když dojde voda ,poteče.U měděnýho kotle pájenýho natvrdo se to říci nedá.
Hořák je možný použít buď od Mevy 1.1 Kw,záleží jaký chceš výkon cena je asi tři stovky,nebo v Hornbachu mají sadu pájení natvrdo za 750,- ,tam je hořák 2.2Kw,což mám já a je dostačující.Ventil je možný taky koupit tam cena je 340,- .Na něm je jen plastový kolečko to vyměníš za páku k servu.Další věcí je plynová bomba.Jedna asi 300g stojí kolem 120,-.Když se naučíš ji plnit, tak to vyjde z té dvoukilové o hodně levněji.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
MoNaKo DF » Parní stroje a parníky » Cena parného stroja