Kašírování je sice fajn, ale při takové velikosti to jako moc reálné nevidím. Je sice teoreticky možné zhotovit papírovou skořepinu dané velikosti a uspokojivé tuhosti,ale té práce a obtíží! Kašíroval jsem už víc trupů, ale několikanásobně menších (0,5 - 1m) a položení několika vrstev novin či hnědé papírové lepicí pásky mi trvalo několik hodin. U trupu tvojí velikosti aby těch vrstev bylo snad několik desítek a není třeba dlouze rozpitvávat jak dlouho by to trvalo. Navíc je třeba mezi prací čekat na vyschnutí předchozích vrstev a bojovat s rizikem deformací vlivem smršťování papíru při vysychání. Nakonec se laminování stejně nevyhne, pokud má být povrch skutečně voděodolný a odolný proti mechanickému poškození.
Laminovat není nutné z jednoho kusu tkaniny, může se jich dát víc, různě překládat přes sebe apod. Při dané velikosti trupu aby byl laminát tlustý aspoň několik mm. Pokud se bude polystyren uvnitř ponechávat, stačí laminát slabší. Bude třeba položit vrstev víc, dospod může přijít hrubší tkanina, navrch je vhodnější jemnější. Další možnost olaminovat trup tenčeji, zevnitř vydlabat a ponechat pouze tenkou vrstvu polystyrenu. Trup poté vylaminovat i zevnitř, aby vznikla velmi pevná sendvičová konstrukce.
Nějaké údaje o lodi se najdou třeba tady http://www.warshipsww2.eu/lode.php?lang … dtrida=134 nebo tady http://www.ceskatelevize.cz/porady/1019 … rl-harbor/ V měřítku 1:100 už to bude slušný obr a pevnost trupu tedy musí být velká. V přepočtu vychází výtlak modelu na nějakých 20 - 25 kg, ale jestli je to polomaketa, počítej klidně i výrazně víc. Když jsem v minulosti stavěl polomakety a tvořil křivky trupu odhadem, obvykle jsem je udělal baculatější než ve skutečnosti a výtlak modelu byl výrazně větší než měl být teoreticky. Zatížení a vyvážení bude třeba věnovat značnou pozornost. Letadlové lodi jsou záludné, obvykle štíhlý trup, malý ponor a k tomu vysoké boky a rozměrné nástavby (hangáry). Proto bacha na stabilitu!
Co jsem viděl nějaké obrázky, loď měla jedno kormidlo a třílisté šrouby. Jejich velikost zvolit podle předlohy. Když je to polomaketa, nemusí být tvarově a velikostně přesné, stačí vzít ze sériově vyráběných něco nejbližšího. 22 mm určitě stačit nebude, odhadoval bych možná až dvojnásobek. Pohon 400 bude na tak velkou loď slabý, spíš to bude chtít nějaké ty motory z autopříslušenství či něco s podobnými parametry. Pro představu výkon modelu v přepočtu dělá cca 8,8 W. V reálu je třeba počítat s příkonem několikanásobně až řádově vyšším!