aurel_ : Diky za odkaz. Jeste jsem to poradne neprohledl, ale aspon rozmery jsou mi pochuti.
Muj katamaran by mel delku 80 cm a sirku 50 cm (plovaky 2x po 15-ti cm. Mam komplet stavebni material + plovaky hotove. Co se tyce ostatniho (regulator, serva, hridel + srouby, atd.), tak tam jsem prave vedle, jak ta jedle .... Motory bych pouzil GRAUPNER SPEED 600 ECO 7.2 V. Zde bych se zastavil - jde mi pochopitelne o co nejdelsi vydrz napajeciho zdroje a zaroven o potrebny vykon. Pokud pouziji k napajeni Pb akumulator 6V / 10Ah (vaha cca. 2 kg), je jasne, ze mohu odebirat nepretrzite 10A po dobu 1. hodiny. Mam vsak nejasnost v tom, jestli zminene sestistovky nebudou mit pro takovou lod maly vykon (placnu, ze celkova vaha lodi i s nakladem by mohla mit cca. 10 kg). Motory jsou na 7.2 V a udavane parametry rikaji: - doporuč. napětí 6 - 9,6 V max. otáčky 11 000 / min. Fa. JINO vsak nabizi i : Motor 600/8.4V Speed 3301 (doporuč. napětí 4,8 - 9,6 V max. otáčky 15 500 / min.) a abych v tom mel jeste vetsi zmatek: Motor 600/7.2V Speed 1793 (doporuč. napětí 3,6 - 8,4 V max. otáčky 18 200 / min.). A ted me nekdo poradte, ktery z tech tri mam vzit. Osobne mi pripada nejlepsi volba s provedenim ECO (nizsi odber), ale co vykon? A kdyz uz jsme u motoru: myslite, ze regulator EZX-R-Pro obousměrný (Hitec 6 - 7 čl., 96A) bych mohl pouzit k rizeni rychlosti obou motoru zapojenych paralelne? S tim je spojen i lodni sroub. Pokud se prodavaji srouby s ruznym stoupanim a toto pomineme, jaky mam zvolit prumer? A kolikalistou? Zde jsem skutecne zcela vedle! Lode jsem nikdy nestavel. Vim, ze je to tezka rada, paklize vlastne nevite, jaky prurez plovaky vlastne maji. Jsou vsak defacto shodne s temi od nemecke firmy v odkazu vyse (VOPI ). Hranata prihradova konstrukce s plochou spici. Jeste k te lodi z HOBBY E-SHOP-u : ano, tak ma vypadat lod. Ovsem rybarum se jedna predevsim o ucelovost, vzhled je az na miste druhem. Drtiva vetsina lidi zabyvajicich se zavazecimi lodemi pouziva, ci vyrabi prave katamarany (proc asi).... Nicmene koupit hotove (i kdyz neupne) za 4.000,- Kc - to je impuls jako hrom.