právě že tu "ztrátu epoxidu v dýze" potřebuješ, to je totiž to "prosycení dřeva epoxem". je rozhodně lepší napustit dřevo stejnou látkou jako budeš dál laminovat, protože dojde k lepšímu spojení, než u dvou různých vrstev.
já když dle Petrovo návodu dělal palubu na springera (také z 5mm balsy) tak jsem používal epox H1000 od Havla (laminovací pryskyřice) a ohřál jsem ji fénem (spíš pro jistotu než že by to bylo úplně třeba, ale vsakovalo se to lépe, když paluba i epox byly nahřítý). dřevo musíš z JEDNÉ !!! strany natírat dokud pije a to vše při prvním laminování. jak ti to ztuhne, tak už žádný další epox do dřeva nedostaneš. v ideálním případě bys měl docílit toho, že při natírání zvnějšku trupu budeš mít dřevo uvnitř tupu mokré od epoxu (prosytí dřevo až na druhou stranu). nikdy nesmíš natírat z obou stran najednou, protože vzduch ze dřeva nebude mít kudy utéct a neprosytíš to celé.
až budeš s prosycením spokojený, tak na vlhký trup přilož tkaninu a pořádně ji přitiskni (mě se opět na Petrovu radu osvědčil kousek molitanu, stačí i houbička na nadobí). epoxu na povrchu bys měl mít minimum, jen tak abys tkaninu prosytil, pevnost nedělá epoxid ale právě ta tkanina...

NeJaToD team