Zde již žádné příspěvky nepřidávejte, fórum nyní najdete na nové adrese: https://forum.mo-na-ko.cz
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
|
Diskutujte s námi nejen o lodních modelech |
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
MoNaKo DF » Historické plachetnice - rozestavěné » Pandora - scratch build
Velmi dobré! Těším se na další pokračování.
Jen pověz, jak jsi vynášel v CADu plány. Je to kreslené 2D anebo 3D?
Velmi dobré! Těším se na další pokračování.
Jen pověz, jak jsi vynášel v CADu plány. Je to kreslené 2D anebo 3D?
Plány v CADu jsou 2D, jednoduše natažený jpg obrázek, který potom "překreslím". Je to sice zdlouhavé, ale při následné stavbě to ušetří spostu času.
Pomalu se chystám uložit Pandoru k ledu a vrhnout se na dokončení Royal Caroline. Takže už jen takové dílčí práce - příprava palubníků a lišt pro paluby.

Plány v CADu jsou 2D...
Škoda. Už jsem se těšil na 3D moudra. ;o)
Ale i tak je to bomba. ![]()
Jak je udělaný ten přípravek na odvrtávání kolíčků?
nádhera....jako vždy
kdybys něvěděl co stím zbytkem po kolíčcích docela by se mi hodil ....... krásný cestovní piškvorky na 5 by se dali z toho vyrobit.....
Ty si uplny blazen.
Sledujem tvoje stavby, myslel som, ze ma uz nic pri tebe neprekvapi, ale to bol omyl.. :-)
Drzim paste a tesim sa na dalsie fotky a pokec k tvojim lodiam
Riso
Ty si uplny blazen.
Sledujem tvoje stavby, myslel som, ze ma uz nic pri tebe neprekvapi, ale to bol omyl.. :-)
Drzim paste a tesim sa na dalsie fotky a pokec k tvojim lodiamRiso
Díky:).
Zřejmě poslední práce před uložením Pandory k zimnímu spánku - paluba v kabině důstojníků, nalepení palubníků hlavní paluby.

paráda ...
Ty pruhytmavší a světlejší dýhy jsou na něčem nalepené před rozřezáním na proužky kolmo nebo jsou jen na tupo k sobě?
Díky:).
Ty proužky jsou nalepeny na slabou překližku. Nejprve jsem je zkoušel lepit jen k sobě, ale při řezání se to rozpadalo. Takto zpevněné proužky je už možno lepit k sobě bez problémů.
díky za info, před časem jsem totéž zkoušel s lepením na potahový papír sovětské produkce mikelanta a šlo to také jen v té době se po nařezání proužek vlivem pnutí papíru stočil do šnečka....
Nastal čas, abych se pochlubil galionovou figurkou, kterou pro mě zhotovila Doris Obručová (pro ty, kdo ji snad neznají http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? … ;t=68385). Mo si této pomoci vážím, protože můj pokus by asi dopadl velice tristně.

Tak jsem se pustil do plaňkování trupu. Je to moje premiéra plaňkování v jedné vrstvě. Uvidím, jak to dopadne a podle výsledku se rozhodnu, zda provést oplátování mědi nebo ne. Zatím se kloním k variantě bez mědi, takže pokud budu s výsledkem spokojen, nechám trup bez mědi a zkusím kolíkování planěk. Začal jsem pár plaňkami od kýlu, potom se přesunu na horní stranu pod wales a začnu obráceně.

to je opravdu z buxusu dříví?
neznám to tak se ptám......
jinak jako obvykle krásná práce
MoNaKo DF » Historické plachetnice - rozestavěné » Pandora - scratch build