Vrátím se k otázce zakrmovací loďě pro rybáře. Nejsem modelář, ale jsem rybář specializující se na lov kaprů. nechci se vsázet ale ze zkušeností mohu tvrdit, že pokud si některý rybář zakoupí nějakou takovou drahou "pomůcku-hračku" pak je to právě kaprař. Je to dáno způsobem rybolovu. Většina zavážecích lodí zvládne odvést +- autobus 2 kila něčeho sypkého a 1-2 nástrahy. Tak a teď trocha rybařiny-kaprařiny. Většinou chytáme v hloubkách od 1,5 do 5 ti metrů. Hloběji a mělčeji ve vyjímečných případech. Délka závozu který bychom od těchto lodiček potřebovali je 400 metrů i více. To čím krmíme jsou pelety nebo boilies. Pelety jsem de fakto granule jako pro psy nebo králíky a boilies jsou uvařené kuličky těsta, tvrdé, více či méně pravidelně kulaté o průměru od 14 mm do velikosti pinpongáče..to se veze v nákladním prostoru..problém VŠECH těchto lodiček i lodičky microcat za 30 tis. je to, že celý náklad vysype naráz na jedno místo případně dvě místa. Když ale zavážíme normálním člunem pak buď krmíme doslova kýbly (20 lt. kukuřice a řepky+i 3 kila boilies a nějaké to kilo pelet) a nebo; a to především při způsobu lovu ke kterému se hodí zavážecí lodička; umístíme nástrahu (tedy háček, zátěž-prostě konec) a okolo do plachy tak 10*10 metrů rozhodíme hrst boilies a pelet. Rozhodíme..tedy ledička nerozháže ani kýbl kukuřice a hlavně nerozhodí do okolí pár (hrst, dvě) něčeho. Další okolností je to, že to co rozhazujeme je většinou v něčem předem namočeno. Prakticky při závozu normálním člunem vezmu kbelík dám do něj hrst toho druhu boilies a toho (chytáme na různé příchutě) a několik hrstí od každého druhu pelet a celé se to zaleje třeba melasou a nebo tekutými játry, lososovým olejem a tak...shrnutí této části takže to co je v zásobníku by mělo být oslizlé různými smrady, má to převážně větší velikost a je to potřeba rozhodit do okolí a ne vysypat na jedno místo. Důvodem je to, že vetší hromádky na jednom místě by na ryby působila kontraproduktivně..odrazovala by je..tak a to co se na tyto vzdálenosti vozí je buď olovo o hmotnosti 400 gr a více podle spodního tahu vody ael především odpadávající zátěž jako je na přiloženém obrázku. Vypouštěcí zařízení na lodičce musí umět takovouto skulptůru bezpečně bez zamotání vypustit a je jasné, že nelze toto za lodičkou tahat jak jsem někde viděl v popisu...
Omlouvám se za dlouhý a pro mnohé nezajímavý off topic příspěvek, ale pokud pro někoho budete takovou lodičku stavět tak vemte na potaz moje poznatky...

Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..