26

Re: Spray

surda napsal:

myslite ze skutecna sprey byla z potpronu-

Technologie a nové materialy nezastavíš!Někteří letečtí modeláři vidí rudě při slově pron....ale některé modely jsou moc pěkné......pokud je finále přijatelné pro oko, není co řešit!-pokud na skelet z pronu a laminátu uděláš falešnou obšívku.......není co řešit

Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....

Palec nahoru Palec dolu

27

surda napsal:

a byla snad z laminátu nebo překližky?

Palec nahoru Palec dolu

28

RomanT napsal:
surda napsal:

Technologie a nové materialy nezastavíš!Někteří letečtí modeláři vidí rudě při slově pron....ale některé modely jsou moc pěkné......pokud je finále přijatelné pro oko, není co řešit!-pokud na skelet z pronu a laminátu uděláš falešnou obšívku.......není co řešit

Při tom je to docela úžasný materiál.

Severan

Palec nahoru Palec dolu

29

Severan napsal:

S depronem a podobnými materiály se rychle staví a dobře pracuje, pak olaminovat, ale po zkušenostech bych ho následně odstranil a nebo minimálně v místech kam přijdou upevňovat serva, stěžně, různé táhla atd. Jinak práce s ním je rychlá a pohodová.

Používá se to pod podlahy v různých tloušťkách, je jak oboustraně hladký, tak i jak je výše uvedeno vroubkovaný z jedné strany. Většinou v prodejnách vědí o co jde, stačí se jen zepta na kročejovou či podlahovou izolaci pod plovoucí podlahy a že nechci miralon, ale deskový materiál a vždy se něco našlo. Jinak jsem tyto materiály zatím viděl v zelené modré či bílé barvě.

jinak některé z názvů:

Pron, xpron, potpron, depron, extrupor, exduron.

Severan

Dík, za typy a rady.

Ať žijí dědkové, což takhle špenát by nebyl?

30

surda napsal:

Poněkud divná otázka, né?
Který model odpovídá skladbou stavebního materiálu skutečné lodi(např. papír)?

Pokud jsem někde četl tak "Spray" byla postavena z toho co zrovna kapitan a současně i stavitel našel, dostal , levně sehnal a pod.

31

Pri vsi ucte si nemyslim, ze by bylo dulezite pro model volit tytez materialy, ze kterych byla postavena predloha. Casto to ani neni mozne, at uz z duvodu hmotnosti nebo z optickych duvodu. Napr. dubove drevo, ktere bylo v tradicni stavbe lodi velmi oblibene, neni pro modely z obou zminenych hledisek prilis vhodne.

Jsem toho nazoru, ze u maket neni ani nutne se otrocky drzet predlohy. Kdybych vlastnil original klasicke jachty, nevahal bych jej upravit podle svych estetickych a praktickych kriterii. Mohu tedy (mnohem snaz, levneji a rychleji) totez udelat i v pripade modelu. Pokud se stale jeste bavime o maketach, je pouze dulezite, aby model vypadal verohodne.

Zdravim
Borek Dvorak

32

ANTE ZDRAVIM .UZ JSEM ZACAL STAVET ,,SPRAY,, 1M. VE VODORYSCE .DNES DAVAM ZEBRA NA KYL .JAKO PROBLEM ,VYDIM URCENI HMOTNOSTI BAJASTU TA LOD ,JE TOTIZ NAKLADAK .JAK VELKOU JI DELAS TY.

Palec nahoru Palec dolu

33

taky se chystám stavět spray... pokut by byl zájem mužu poslat spray vymodelovanej v delfship....lecos to usnadní.

Palec nahoru Palec dolu

34

surda napsal:

ANTE ZDRAVIM .... JAK VELKOU JI DELAS TY.

Se mi ani nechce věřit, že by Ante už začal ;-).

http://www.celysvet.cz/skin/smile/s6448.gifModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
                       S přátelským pozdravem ladous

35

nooo ... nezačal :-(  ale letos by to mělo být tedy ten začátek.

36

surda napsal:

... JAKO PROBLEM ,VYDIM URCENI HMOTNOSTI BAJASTU TA LOD ,JE TOTIZ NAKLADAK . ...

Da se to vypocist, postup je tady:

www.minisail-ev.de --> Modellbau --> Technik --> Berechnungen

Zdravim
Borek Dvorak