poznatky a úvahy kolem
1) jestli jsem to pochopil správně, tak na rozložené sestavě je napravo ležící prvek, kde nemáme pohled dovnitř, leč logicky odvozuji, že je v tom uvnitř přepážka--ta, kterou to proniká
2) obrázek původní, kde je to nakresleno v řezu.. ten to potvrzuje
3) + potíže s provedením -- jelikož je to vlastně docela malé = 25-30mm
4) hřídel má cca 4 mm a tedy ani centricita toho celého prvku nebude lepší, než 0,15 mm
-----------------
jak studuji strojnické příručky, tak vidím, že -
-používané lojové ucpávky tam nedostaneme
-na vestavění simeringu je potřeba cca 5 mm, včetně límce, ve kterém to sedí
- nejmenší co se dělají jsou na průměr hřídele kolem 5 mm v pračkách
-teorie o tom, že to nebude těsnit při tlaku, co to vyvine ( cca 0,2/cm2) je tedy dle mne mylná
- jenže ta podmínka omezení vestavneho prostoru uvnitř je asi vážnější
-nápad, že bych na hřídel navlékl cosi jako (nohavici) a nechal ji stlačit na hřídel mi dochází,
taky jako fantaskní
---ale přece jen něco ! tedy co kdyby bylo použito gumy - kolečka, co by pokrylo prostor nad tim oběžným kolem a současně mělo tak malý otvor, aby se to chovalo jako průchodka, na hřídeli a jestliže se to tedy přitlačí při rotaci tlakem na hřídel, pak by prosakování mohlo silně omezit
podmínkou by bylo, že musí těsnit i po obvodu, nejlépe tak, aby se nemohlo protáčet
+ 0,2mm a samo ,,nezkoušet na sucho, ten břit v průchodu guma, hřidel by se hned vydřel
pokusil jsem se to dokreslit do originálu
splnuje to rozebiratelnost, jde to udělat slušně přesně a prosakování omezí aspon o 30%, jak doufám
---------nápad II. navrtat nad tím oběžným kolem dva otvory ve směru výstupní štěrbiny tak, aby se ten tlak nad kolem a u hřídele tímto prostě snížil-směrovost tahu bude zachována, ale tlak musí u hřídele klesnout
a je tady problém, neumím to vložit--zatím pošlu tedy jen text s prominutím
a pošlu to i Hajkovi i s načrtem
FGH_Method