Stejné jsou ty lodě proto, že jejich předlohou jsou lodě Amerického poháru, kde se jezdí na shodném designu lodě...
Jinak i Phantom z Hobbykingu je totožná loď, s tím rozdílem, že je potřeba ji hodně doladit. To model ETNZ a ChinaTeam jsou daleko lépe zpracované - už jen třeba to, že mají parádně odlitý balast na kýlu. Serva co jsou ve stavebnici z Hobbykingu jsou hodně průměrná, proto je lepší volbou Chinateam za bezpracnost s kýlem.
Já jsem také pořídil na test 2 navyjáky z Hobbykingu (který přesně teď něvím) ale dle mých dosavadních testů jsou vhodné spíše do menší nenáročné lodě. I když umožňují napájení 6V, jeden se odporoučel již po cca 15min chodu při velice nízké zátěži. Druhý jsem pak již zkoušel jen letmo (radši jiš jen na 4.8V), spíše s ním od této špatné zkušenosti počítám na trim plachet do nějakého většího modelu.
Proto z běžně dostupných navijáků doporučuji Hitec HS-785HB, nebo Eurgle 56g (http://www.r2hobbies.com/eurgle-56g-9-5 … winch.html), který je hodně rychlý, silný a jeho výhodou je malý rozměr pro snazší zástavbu.
Jeden Eurgle jsem si již taky trochu poškodil, ale svou vlastní chybou při instalaci, kdy jsem měl na modelu hodně přešponovanou nekonečnou smyčku. Po "opravě" šlapal celou sezonu bez problému.