Téma: Z trochu jiného soudku -laminátová židle
Ahoj
Předem se omlouvám že píšu sem ikdyž sem si vědom že to sem zrovna nepatří ale jedná se o model tak to probnu-)
Již delší dobu sleduji Vaše forum a ted nastala situace kdy by jste mi mohli mooc poradit. V létě mám v plánu vyrobit si v měřítku 1:1 model - prototyp židle kterou jsem navrhoval (respektive upravil) v jednom atelieru ve škole. Počítám s využitím laminátu a proto se obracím na Vás. Sice už jsem s laminátem dělal ale nikdy nic tak velkýho takže moc netuším....
Takže moje situace:
Jedná se o prototyp tudíž se chci vyhnout výrobě formy a mám v plánu olaminovat model židle z polystyrenu - s vyjímkou nohou ty budou pro zajištění pevnosti ze dřeva které se olaminuje - tenhle prototyp bych v případě potřeby využil jako kopyto pro výrobu formy ale to už je jiná pohádka.....
Tudíž:
-pokud vytvořím model z polystyrenu jak zvýším jeho pevnost tak aby se mi to nekroutilo pod rukama? (žebra? nebo by stačilo polepit to papírem-) )
S ohledem na to že se nejedná o lodní trup zopakuji tisíckrát položenou otázku - jakou pryskyřici (Typ) a jakou skladbu laminátu by jste mi doporučili ( gramáže tkanin, počet vrstev a jejich pořadí, a celkovou tlouštku laminátu) tak aby se na to dalo ve finále opravdu sednout-)
Jen podotknu že ten model budu laminovat oboustraně takže ve finále dostanu dvojitou vrstvu laminátu s polystyrenovou mezivrstvou.
Tak ted mám model olaminovanej ale je mi jasný že to bude hrubý, přesahy tkanin přeloženejch přes sebe apod. takže mě napadá obrousit povrch a úbytek materiálu nahradit ještě jednou vrstvou tkaniny a pak dotmelit a nebo rovnou tmelit? (to kuli potřebě tmelu apod...abych to mohl začít dávat dohromady)
no a jako finále to vidím na stříkací tmel a vrstvu laku-))
No ted to vypadá že si to představuju jako Mánička mobilizaci ale věřte mi že to nepodcenuju a proto scháním všechno možný info a rady.
Tak prosím kdo máte zkušenosti napište mi jak by jste to řešili. Z čeho by jste to dělali no a prostě co Vás napadne. Takhle předem píšu proto aby to pak nebylo jako chtít z h....uplétst bič.
Děkuji