51

Re: Rychlost zavážecí loďky

no.... speciální je.... je to hustá sedlina z barvy kterou používají silničáři na přechody a je zředěná toluenem nebo C6000.
Obsahuje porcelánovou moučku a funguje jako plnič  co drží a plní skoro na všem.

Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!

Palec nahoru Palec dolu

52

Neříkají ti "Chemik"? :-)
Kam na tyhle věci chodíš?
Něco řekl bych pro normálního smrtelníka by jsi neměl?

Palec nahoru Palec dolu

53

no jednodušší než zastavit u silničářů co zrovna někde natírají přechod a říci jim o prázdnou plechovku.... ten zbytek co jsou vždycky  líní rozmíchat vystačí na 10let modelaření......zkušenost.....
Pravděpodobně by se dala použít epoxydová barva , nebo alespon základovka  pro lehké kovy ty ale nebudou držet na eloxovaném povrchu chtělo by to obrousit, ale jinak fakt nic nepoužívám takže neporadím, nicméně mě napadá proč vlastně natírat hliník?

Palec nahoru Palec dolu

54

Máš pravdu - proč ho vlastně natírat. Když jsem viděl ten tvůj model, tak ta černá na tom držáku vypadala vzhledem k trupu lépe (alespoň je to můj dojem) než ten stříbrný hliník.
Dnes jsem koupil základovku EXTERNAL revital. Pán v prodejně se dušoval, že to určitě na hliníku držet bude tak to vyzkouším.
Ale "běda mu jestli mi to nepůjde" :-). Dám pak vědět.
Jinak díky moc za rady.

Palec nahoru Palec dolu

55

njn .... vypadá to lépe s nátěrem , to jo..... na té mé je to navrchu  ještě epoxy 3 složkový email na roztažné kovy zabarvená na maskáčovky pomocí pigmentů pro hlubotisk...... holt můj předek ze dvora Rudolfa 2. se geneticky nezapře.......

Palec nahoru Palec dolu

56

Tak to s tím dvorem Rudolfa 2. jsi přesně vystihl "patláma patláma" :-)

Palec nahoru Palec dolu

57

paprťála...... ale já tam fakt měl předka  dvorním doktorem a alchymistou ,, nějakej,,  Tadeáš Hájek z Hájku.....  znáš?

Palec nahoru Palec dolu

58

Tadeáš byl spíš matematik a astrolog ale je fakt, že řídil alchymistické laboratoře Rudolfa II.
Tak odtud vítr vane :-)
Jinak ta základovka EXTERNAL revital stojí za H.....
Ale co, dvakrát jsem tu základovku nastříkal černým auto sprejem a třikrát bezbarvým lakem, tak to snad něco vydrží.
Zítra zkusím namontovat motor na plovák a potopit ho do vody. Doufám, že nic nezkratuji. Mám z toho pořád trošičku vítr :-)

Palec nahoru Palec dolu

59

matematik a astrolog byl Tycho de Brahe pra.......pra..........praděda Tadeáš měl titul,, protomedikus  zemí koruny české,, s dědičným titulem rytíře .......udělený Maxmiliánem Habsburgským i s erbem - horní polviny černé se zlatým lemem a osmi stříbrnými hvězdami v dolní půli zlaté, tři kosmé černé pruhy , ozdoba černozlaté rohy s klenotem ve tvaru zlaté hvězdy...... wink
jinak dříve jsem používal eternal základovku  je to syntetika  která se dá ředit toluenem pro stříkání a to výborně  dále se do ní pro zvýšení přilnavosti  dá vmíchat toluenem ředěný chemopren extrém ...tato kombinace držela i na plastových  brčkách na pití a ty jsou z polypropylenu.......stříkali jsme tak brčka na imitaci potrubí.

Palec nahoru Palec dolu

60

Tak tohle je vodou ředitelný external - zase jsem si naběhl, naštěstí to bila malá plechovka za 20kč.

Palec nahoru Palec dolu

61

Petře,
nevíš náhodou, jestli existuje smršťovací bužírka o průměru 7-8 cm?
Složil jsem dohromady aku ze tří článků z e-skutru a chtěl bych ty tři
články "zatavit" do smršťovací bužírky/fólie. V elektru mají max. průměr cca 4cm
což je málo.
Nebo nějak jinak ochránit ty kontakty z článků s kabelama - zalít tavným lepidlem nebo
omotat lepící páskou mi přijde dost velké bastlení a nic lepšího než smršťovačka mě nenapadá.

Palec nahoru Palec dolu

62

no asi jo ale zkus použít petflašku a z ní odříznutý prstenec......;)

Palec nahoru Palec dolu

63

No tak to je bomba - to by mě nenapadlo :-).Teď jsem zkusil nahřát petku
horkovzdušnou pistolí a fakt to funguje. Připadám si jak malej kluk, kterej
dostal novou hračku - dík za nápad.

Palec nahoru Palec dolu

64

co tam budeš mít za motory ?

Palec nahoru Palec dolu

65

Budou  tam tyhle
RAY C2836/10 outrunner brushless motor

Palec nahoru Palec dolu

66

Mohl by mi někdo poradit, zda můžu "nějak" připojit senzorový střídavý regulátor k bez senzorovému střídavému motoru?
Asi hodně trapná otázka ale spletl jsem se při objednávání regulátoru :-(

Palec nahoru Palec dolu

67

pokud náhodou neumí mód "sensorless" tak nijak....

Palec nahoru Palec dolu

68

OK, zkusím ho vyměnit.
Dík za radu.

Palec nahoru Palec dolu

69

to Petr Hájek
Petře, když jsi použil do té zavážečky ty regulátory CARSON, nejsou to autíčkářské s brzdou?

Palec nahoru Palec dolu